روان کننده های صنعتی

روان کننده های صنعتی

روان کننده ها (Lubricants) موادی هستند که به منظور کاهش اصطکاک و جلوگیری از فرسودگی قطعات فلزی متحرکی که با یکدیگر در تماسند به کار می روند. بدین منظور لایه نازکی از ماده روان کننده بین قطعات که گرانروی روان کننده نام دارد، ایجاد می شود.  هر روغن روان کننده  از یک ماده پایه (Base) که به آن انواع مواد مختلف افزودنی (Additives) جهت مشخصات مورد نیاز  اضافه میشوند، تشکیل شده است. این پایه می تواند معدنی (با منشا نفتی) و یا سنتزی (نظیر پلی اولفینها، پلی استرها، پلی الکیلن گلیکولها) باشد. پایه های معدنی معمولا فرآورده های تقطیر خلا و باقیمانده های آسفالت گیری شده می باشند که تحت عملیات استخراج با حلال، موم گیری و تصفیه قرار گرفته اند.

مزایای روان کننده ها

این مواد برای اطمینان از حرکت صحیح و درست اجزای یک دستگاه به کار برده می شوند. نقش اساسی این مواد صنعتی کاهش میزان اصطکاک از سطوح ماشین آلات و دوام و افزایش طول عمر آنها است. از آنجایی که می دانیم اصطکاک باعث تولید گرما می شود در نتیجه روان کننده ها باعث  انتقال گرما از سطح ماشین آلات و خنک سازی آنها نیز می شوند. به این دلیل این دسته از مواد را سیال های انتقال حرارت نیز می نامند. در بعضی از موارد این مواد مقاومت الکتریکی را نیز کاهش می دهند.

 این مواد هم چنین باعث می شوند ماشین آلات در طول زمان استفاده، دچار خوردگی و زنگ زدگی نشوند. روان کننده،  روغن و گریس های صنعتی می توانند از مواد ارگانیک یا آلی و یا سنتزی باشند. بیشتر روانکار های ارگانیک از طریق پالایش پتروشیمیایی به دست می آیند،  این درحالی است که انواع  سنتزی از مواد شیمیایی طی چندین مرحله واکنش و در حضور بعضی مواد افزودنی ساخته می شوند. عموما این مواد به سه صورت مایع ، نیمه مایع و جامد عرضه می شوند. روغن موتورها ، روغن های توربین و واسکازین ها از نوع روانکار های مایع می باشند.

دانلود آنالیز محصول  Industrial lubricants

فارسی
Translate »